Toernooi Battle of the birds 2017

Posted on

Honkbal- toernooi Battle of the Birds 2017

Tuesday 25 July 2017

 Honkbal- toernooi Battle of the Birds 2017

Het Honkbal toernooi The Battle of the Birds 2017 werd zaterdag 15 en zondag 16 juli in Almere gehouden.

Twee Teams uit Frankrijk en vijf teams uit Nederland deden hier aan mee, waaronder The Falcons uit Lelystad, een samengesteld team met Casper Loohuizen en Thijmen Kruithof van The Harriers uit Zeewolde, vijf spelers van de Falcons zelf, vier spelers van de Hurricanes uit Hilversum en één van HCAW Bussum.

Omdat het team maar twee keer in deze samenstelling getraind had, gingen ze er vanuit dat het een leuke ervaring zou worden en ze er veel van zouden leren. Ze begonnen met een wedstrijd tegen Almere United 1 en dat was dan ook heel erg wennen en verloren ze met 6-1. De tweede wedstrijd tegen LGB Hawks wonnen ze heel verrassend met 10-6. Toen werd het spannend en moesten we nog één wedstrijd spelen tegen de Cardinals uit Oss om een ticket voor de halve finale te krijgen. Het team speelde steeds sterker en ook die wedstijd werd gewonnen met 6-2 en gingen ze naar de halve finale, die zondag gespeeld zou worden.

Tijdens de halve finale was de spanning te snijden want ze speelden The Black Fire Birds. Maar ze speelden zo goed dat ze de halve finale wonnen met 3-1. Honkbal- toernooi Battle of the Birds 2017

De finale moesten ze spelen tegen Almere United 1. Het leek wel een prof- wedstrijd. Helaas verloren ze met 3-2 en werden tweede.

Zaterdagavond werd er ook een Homerun Derby gehouden. De twee beste batters (slagmannen) van elk team moesten in vier minuten zoveel mogelijk homeruns slaan, vervolgens gingen de beste door naar de kwartfinale, halve finale en finale. Van The Harriers waren dat Casper Loohuizen en Thijmen Kruithof. Thijmen had de eerste ronde dertien homeruns en gelijk het record en ging door naar de volgende ronde, ook daar kwam hij doorheen, evenals de halve finale. In de finale werd er getost wie mocht kiezen om als eerste te mogen slaan of de tegenstander. Thijmen won de tos en liet zijn tegenstander als eerste slaan. Deze sloeg drie homeruns geslagen en daarna was Thijmen aan de beurt. Onder luid applaus sloeg Thijmen er in een mum van tijd vier. Thijmen Kruithof werd Kampioen Homerun Derby 2017.

 

 

Bron: https://www.zeewolde-actueel.nl/artikelen-week-30-2017/honkbal--toernooi-battle-of-the-birds-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *